Babywearing, kucağına düştüm! -Sling, kanguru, ergonomi ve daha neler neler…

Hello canlarım! Şeytan ayrıntıda gizlidir, evet! Bu fotoğrafta neler var? Mutfak tezgahında bir laptop, tezgaha yanaşmış bir ana, anaya #sling denen harika kumaş parçasıyla tutturulmuş bir adet bebe var! Bu fotoğrafı Instagram’da paylaştığımdan bu yana babywearing yani bebeğimizi giymek/taşımak hakkında görgüm, bilgim arttı. Ben de genişletilmiş bir postla bu öğrendiklerimi derleyeyim dedim. İyi okumalar!

Fotoğrafın Instagram içeriği: Şimdilik silikon vadisindeki müyendizler gibi ayakta takılıyorum, bir yandan da 🎶dandindi dandini dastanaaa 🎶diyerek… Biraz dalsın kanepeye geçerim. Şu hayatta en sevdiğim şey çözümdür, yeri gelmişken söyleyeyim. Bu gecenin ve bundan sonraki zor gecelerin çözümü bu ikilide sanırım. O sakince slingde uyurken, yerine yatırıp uyanmasını izlemek yerine, ben de bilgisayar işlerimi hallederim oh mis. Bir sonraki emzirmeyi de atlatıp uyutunca o zaman yatmayı düşünebilirim. Misal şimdi saat 12’de bu moda geçersek, 2 saatte bir emzirerek saat 4’te gece serisine bir son verip uzuuun sabah uykusuna geçiş yaptırabilirim bence. En azından denemeye değer. Şu anda tavşan uykusunda olsa da en azından ağlamıyor, hırpalanmıyor. Evet ben uykusuz kalmış oluyorum ama olsun. Şahane geceler geçirmiyoruz malum. Allah başka dert vermesin, o ayrı.

…🤗Ben de sling kozumu kullanayım dedim. Bugüne kadar sadece dışarı çıkarken, Diren’i gezdirecekken kullanmıştım. Önce kucakta azıcık sakinleştirdim sonra hoppp diye attım slinge. Şimdilik iyi gidiyoruz, saat 2’yi geçti. Hadi bakalım işe yararsa her gece böyleyiz.

İşte böyle başlamıştım kullanmaya slingimi. Kendisi İtalya’dan,canım arkadaşım Elisa’nın hediyesiydi. İlk gördüğümde “hmmm 🤔” demiştim acaba taaa ne zaman kullanırım diyerek.  İyi ki göndermiş diyorum şimdi. 🙂

Sonra Facebook’taki Babywearing Türkiye grubuna girdim ve maceranın kapıları açıldı.

Ergonomi neymiş? Aslında piyasada hiç de ucuz olmayan markalarınkiler bile nasıl da ergonomiden uzakmış görmüş oldum. Misal chiccolar, mother careler bebelere yük bindiriyormuş… Bebek taşınıyormuş gibi değil, sert bir külot giymiş aşağı sarkıtılmış gibi. Bu şekilde asla rahat edemiyor tabii bebeler.

Bahsettiğim ergonomi işte bu görseldeki gibi. Soldaki gibi olanlara 1 lira bile verip almayın canlarım. Sağdaki gibi olanlardan seçin istediğinizi. Hatta mümkünse deneyin bebeğinizle ve öyle seçin kangurunuz ergonomik bile olsa.

Kime danışmalı? Bu süreçte öğrendiğim üç insan var bu Babywearing işine gönül verip iş kuran. Birisi tuniko.com‘un sahibi, Neko kanguruları ve slingleri üreten Hülya Çobanoğlu Cinsçiçekçi, biri missbebek.com‘un sahibi Ceren Bebek biri de huggyberry.com‘un kurucusu, tatlı mı tatlı insan Esra Tenekecioğlu.

Hülya Hanım’ın dükkanı İzmir’de, Ceren Hanım’ın Urla’da. Esra Hanım ise İstanbul’da.

Bu üç sitede sunulan ürünler de gözünüz kapalı alabileceğiniz, ergonomik ve uzun süre kullanıma uygun ürünler. Nereden mi biliyorum? Babywearing üzerine biraz araştırıp bakınınca bu üç kadının mağazası ve ürünleri göze çarpıyor. Biraz daha inceleyince sebebi anlaşılıyor. Ben şimdiden gözümü bir adet Neko’ya ve bir adet mei-tai’ye diktim. Oturduğum yerden sipariş verip alasım var. (Neko bir ergonomik kanguru markası, mei tai ise bir tür bağlamalı sling. Mei tai marka adı değil, pek çok markası var. Fikir edinmek için huggyberry.com’a ve missbebek’e bakabilirsiniz. Nekolar tuniko’da.)

Bu Neko kanguru

Neko kanguru

Bu da mei tai’ye bir örnek

Neler denedim?

Ben slingle gezinirken bi ara evdeki tek omuza takılan The Baba Sling’i denedim birkaç kez. Pek rahat değil bence. Bebeği yerleştirmek zor ve taşırken güven vermedi. Yani iki elim serbest gezemedim hep bir elim üstündeydi. Ama şimdi buraya koymalık görsel araştırırken bir daha heveslendim. Bi ara vakit bulup videolarını izleyip deneyebilirim.

Edit: Bebe giymede ustalaştıkça ne kadar gereksiz bir ürün olduğunu anladım. Boşuna harcamayın paranızı.

The Baba Sling

Bir adet Neko Retro bir adet de Emeibaby var artık evde ve bence şahane! Vakit bulunca fotoğraflarını koyacağım<3

edit: Instagram’da görebilirsiniz fotoğraflarımızı.

Ekleme: 14.10.2017

Kızım artık 1 yaşına geldi, boyu uzadı ve toddler size denen büyümüş bebek bedeni kanguruya geçtik. Bu günlere gelene kadar Huggyberry yabancı marka satışının yanında kendi ürünlerini çıkardı. Ve bizim eve bir adet Mist Dandelion kanguru geldi. Bakınız ürün bu: http://www.huggyberry.com/Dandelion-Mist-Toddler-Beden-Kanguru,PR-207.html

Ne kadar övsem az gelir. Küçülen Emeibaby gibi bacak arası ve sırt paneli ayarlanabilir bir kanguru olması tam bana göre. Bel ve omuz dolguları hem yumuşacık hem de çok güzel taşıyor.

Eşimin favorisi Neko, benimki Huggyberry oldu. Böylece evde çifter kanguru adetimiz devam ediyor.

Bu konulara meraklıysanız Facebook’taki Babywearing Türkiye grubuna katılın derim.
Sevgiler!

6 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Harila yaziniz icin tesekkurler ❤✌

    Liked by 1 kişi

    1. Ben teşekkür ederim. Sizin kurduğunuz topluluk sayesinde çok şey öğrendim <3.

      Beğen

      1. ozlem dedi ki:

        iyi tatiller zennube:) ergo 360 ya da stokke hakkında bır tecruben fıkrın var mı. bebegım 10aylık bana evde ıs yaptırmaz oldu. sırt pozisyonunda da tasıyabılecegım ve tabı kolay yerlestırebılecegım bır model arıyorum. bu arada yaz sıcagında bu urunlerle aran nasıl?

        Beğen

Yorum bırakın