Bir şey, çocuklar için olabilir. İlla ilgi çekmekse amaç “Meraklı çocuklar için etkinlik kitabı” denebilir. Erkek çocuklara göre demekte sadece bilgisizlik değil artniyet görüyorum artık. Zaten erkek çocuk diye bir şey yok, kadın çocuk da yok. OĞLAN VE KIZ var.

Diyelim ki bir kız, çiçekleri, kelebekleri, pembeleri ve morları seviyor. FAKAT bu o kızın ilgi alanınında robotlar ya da uzay olamayacağı anlamına gelmiyor. Dilimde tüy bitti.

Buraya bakınca “marketing” amaçlı, masum bir hareket görmüyorum. Evet çeviri olabilir fakat isim değişikliği için yazarla görüşmek de mümkündür diye düşünüyorum.
Yıl oldu 2020, bu konuları bilmemek değilse de artık öğrenmemek ayıp. Üstelik sanılıyor ki sadece kızlar engelleniyor ve dışlanıyor. HAYIR, oğlanlar da yazık, “sağduyusuz, duygulardan uzak, düz, teknik, sığ” olmaya itiliyorlar. Tüm çocukların bir kelebeğe heyecanlanmaya, bir trenin, uçağın nasıl çalıştığını öğrenmeye ve bir yemek yapamaya merakı olabilir. Dahası, bu merakı yaşamak onların hakkı.
Bu yazıda kızlar için olan kitabın da, erkekler için olan kitabın da kapağını göreceksiniz. Renklerine bakılırsa, erkekler kuş ve böcek sevebilir AMA mutlaka uygun tonlarda olmalı. Fiziki aktivite denince, kızlar bale yapabilir ama dağcılık mesela? I ıh, yok. Buyrun iki kapağı da uzun uzun inceleyelim. Hayranlıkla keşfettim çizimlerdeki detayları :/.
İnsanları daha çocukken erkek (doğrusu oğlan) ve kız diye ayırmak her iki tarafından da elinden bir şeyleri alıyor. Bu yüzden, gelecekte boy boy “duygusuz alfalar ile hisli ve beceriksiz kadınlar” toplumu yaratmak yerine, hem yeteneklerini, hem duygularını, hem sevdiği renkleri ve tatları doya doya denemiş, oynamış, gülmüş, çocukluğunu yaşamış çocukların yetişkinlik ürünü bir toplum görmek için, toplumsal cinsiyet dayatması denen şeyle nerede karşılaşsak tepki vermek bir görev bence. Of. Gerçekten of.
